Werkwijze bruidsfotografie

Trouwfotograaf Haarlem details

Voorafgaand
Tijdens het (vrijblijvende) kennismakingsgesprek bij jullie thuis bespreken we jullie dag, jullie wensen en ideeën. Ik wil namelijk zoveel mogelijk van jullie te weten komen, zodat ik weet wie jullie zijn en wat jullie belangrijk vinden. Natuurlijk vertel ik ook iets over mijzelf en mijn werkwijze voorafgaand, tijdens en na jullie bruiloft.

Tijdens jullie bruiloft
Ik leg de bijzondere en persoonlijke momenten van de dag vast en maak ik een kleurrijke en sfeervolle reportage van jullie, jullie gasten en de omgeving met oog voor emoties, sfeer en details. Ik probeer daarbij zo min mogelijk op te vallen, zodat jullie de dag ontspannen kunnen beleven. Mijn stijl wordt ook wel journalistiek genoemd; ik regisseer zo min mogelijk en leg vooral dat vast wat er gebeurt. Ik krijg regelmatig na afloop van een bruiloft te horen dat mijn aanwezigheid onopvallend was, dat ik op ging in het gezelschap en dat de gasten zich ontspannen en prettig voelde.

De bruidsreportage
De meeste bruidsparen kijken een beetje op tegen de bruidsreportage. Ze houden niet van geposeerd, vinden zich zelf niet fotogeniek of zijn bang voor de cliché foto’s. Omdat elke bruidspaar anders is ook elke fotoshoot anders. Daarom heb ik ook geen lijst met standaard poses die ik afwerk, maar ga ik juist opzoek naar wat bij jullie past en waarbij jullie je comfortabel voelen. Ik maak er een gezellig, ontspannen en liefdevol uurtje van. De fotoshoot is juist ook vaak een moment dat jullie even tijd hebben met voor elkaar. Geniet van elkaar, klets, knuffel, bewonder elkaar en kijk vooral niet in de camera, dan doe ik de rest ;-)

Na de bruiloft
Ga ik aan de slag met het uploaden, back-ups maken, uitzoeken, optimaliseren en bewerken van jullie foto's. Binnen een week ontvangen jullie een link naar een online preview van ongeveer 50 foto's van jullie bruiloft. Binnen 4 tot 6 weken ontvangen jullie een complete bruidsreportage van jullie dag. De foto’s zet ik in hoge resolutie op een USB-stick in een mooie bewaardoos.  Ongeveer 10 weken na jullie bruiloft ontvangen jullie een mini fotoboek, tenzij jullie voor de upgrade kiezen. Dan duurt het iets langer ;-)